HomeScandinavië

Scandinavië

De Scandinavische landen zijn elk verschillend. Met name Noorwegen, Zweden en Finland zijn langgerekte landen. Door de fjorden in Noorwegen is een wegennet ontstaan dat aangevuld wordt met ferryverbindingen. Klimatologisch zitten er grote verschillen tussen het zuiden en het noorden. Om u alvast voor te bereiden hebben we een aantal feiten op een rijtje gezet.

Het klimaat in Denemarken, zuidelijk Noorwegen en Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonne-uren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. Finland heeft een mild landklimaat met over het algemeen een droge, zonnige zomer. En voor heel het noordelijk gedeelte geldt dat de middernachtzon vanaf half juni t/m eind augustus schijnt.

Creditcards worden in heel Scandinavië zeer algemeen geaccepteerd als betaalmiddel. Het kan voorkomen dat u uw creditcardpincode nodig heeft. Tevens kunt u bij vrijwel alle geldautomaten geld opnemen. De waarde van de verschillende valuta is:
1 Noorse Kroon    ca. € 0,13
1 Zweedse Kroon     ca. € 0,11
1 Deense Kroon     ca. € 0,14
In Finland is de euro ingevoerd.

Zoek & Boek

Bestemming

Aankomstdatum

calendar

Vertrekdatum

calendar

Onze partners

Buro Scandinavia/Britain Stenaline